bg flag en flag

 

 

 


VIA FERRATA - ВЪЗДУШНАТА ВЕРСИЯ НА ДОЛОМИТИТЕ  /  ДОЛОМИТИ - ИТАЛИЯ, АВСТРИЯ

 

Тази програма е посветена на вертикалността!

 

26.08 - 01.09.2017

 

“Ерозията е изваяла Доломитите. И все пак те са избуели от дън земя. Фантастична, сурова смесица - от зелените дипли на гората се извисяват вкаменени тръби на исполински орган…”

Г.Ребюфа / “Звезди и бури”

 

Доломитите са планински масив намиращ се в Източните Алпи, на територията на Италия и Австрия. Районът е кръстен на френския геолог Déodat Grattet Dolomieu, който пръв открива и описва този вид скала.  Извън фактите, Доломитите са симфония от отвесни стени, остри върхове, невероятни контрасти и цветове. 

Маршрута който ви предлагаме комбинира алпийски туризъм и Via Ferrata. Ще се докоснем до някои от митичните върхове и маршрути свързани с историята на световния алпинизъм, ще нощуваме в уютни хижи и ще откриваме някои от добре пазените тайни на тази планина.

 

 

 

Силните страни на тази програма:

         5 дни в планината

         4 ферати

         3 планински масива в две държави

         Преходи и изкачвания с малки и леки раници

         Един различен поглед върху планината

 

1 ден. 

Тръгване от София. Настаняване в хостел в Любляна /Словения/. Вечеря на свободна консумация.Нощувка

 

2 ден. 

Ранно тръгване към Италия. За около 4 часа ще пристигнем в столицата на италианските Доломити - Кортина д`Ампецо. След кратка почивка и разглеждане на града се отправяме към националния парк “Tre Cime di Lavaredo” , включен в списъка на световното културно и природно наследство на UNESCO. След лек 40 мин. преход достигаме х.Lavaredo 2344 мнв. Настаняване в хижата. Детайлно представяне на програмата. Вечеря. Нощувка

Преход - 1 час

 

3 ден. 

След закуска, екипирани само с необходимите ни съоръжения ще поемем по панорамната виа-ферата, която ще ни отведе до връх Paterno 2619 мнв. Маршрута следва част от инженерните съоръжения построени по време на Първата световна война. Спускане към хижа Locatelli, откъдето за около час се връщаме в х.Lavaredo. Почивка и събиране на багажа. След обяд ни очаква двучасов преход до х. Fonda Savio 2367 мнв. Ще напуснем района на Tre Cime и ще навлезем в не по-малко красивия масив Gruppo dei Cadini следвайки панорамната пътека Bonacosa. 

Настаняване, вечеря, нощувка

Преход - 6 часа

 

4 ден. 

В този ден ще изкачим североизточния връх на Cima Cadini - 2788 по впечатляващата ферата Мerlone. По пътя на изкачването се връщаме в хижата, където вземаме останалата част от багажа си и се спускаме до Misurina. Трансфер до Лиенц/Австрия/. Двучасов преход до Karlsbaderhütte 2.260 m. намираща се на брега на Laserzsee. Вечеря. Нощувка. 

Преход 5-6 часа.

 

5 ден. 

Сутринта ще се отправим към една една от най-атрактивните виа-ферати в Лиенцерските Доломити - “Скалната Мадона” водеща до връх Gr. Gamswiesenspitze/ 2.488 m.

Връщане в х. Karlsbaderhütte . Вечеря. Нощувка

Преход - 6 часа

 

6 ден.

Последен ден в планината! Ще си тръгнем оттук следвайки въздушната пътеката Rudl-Eller-Weg, която ще ни отведе до паркинга. Посещение на Лиенц. 

Трансфер до Мойстрана /Словения/.

Вечеря на свободна консумация. Нощувка в хостел.

 

7 ден.

Отпътуване за България

 

Период : 26.08 - 01.09.2017

Цена 1700 лв

 

Цената включва:

Планински водач / Транспорт / 2 нощувки в хостел / 4 нощувки със закуски и вечери в хижи/ Застраховка / Необходимата екипировка за виа-ферата

 

Цената не включва: 

Храна освен изрично упоменатата по-горе / Напитки / Музейни такси / Такси за душове 

 

За допълнителна информация и записване : info@freemountains.com